Parfumerie > Parfum FAQ's

Parfum FAQ's

Wat is parfum?
De betekenis van parfum is afkomstig van het Latijnse 'per fumus', wat letterlijk 'door rook' betekent. Natuurlijk bieden parfums verfrissing, maar de invloed van een parfum gaat veel verder. Een parfum geeft namelijk zelfvertrouwen en het versterkt uw persoonlijkheid.

Samenstelling
Parfum is gemaakt van alcohol, water en parfumoliën. Het percentage parfumolie bepaalt de sterkte van de geur en ook de prijs. Percentage parfumolie:
 • Parfum: 20 - 30%
 • Eau de parfum (EDP): 15 - 18%
 • Eau de toilette (EDT) : 4 - 8%
 • Eau de cologne EDC): 3 - 5%
 • After shave: 1 - 3%
Met een eau de cologne dient u wat meer te gebruiken, terwijl u door de sterkere concentratie van een parfum met enkele druppels voldoende heeft.
 

Geuropbouw
De geur van een parfum ontwikkelt zich geleidelijk. We onderscheiden drie fasen:

 1. Topnoot: de eerste geur die waarneembaar is gedurende ongeveer 10 minuten.
 2. Middennoot: als de topnoot is uitgewerkt, neemt de middennoot het over. Daarin toont het parfum zijn ware karakter. Deze middennoot is gedurende 4 tot 6 uur waarneembaar.
 3. Basisnoot: als de middennoot is uitgewerkt, dan blijft de basisnoot over. Deze noot is zwaar en bevat doorgaans kruidige en houtachtige geuren.

De geurontwikkeling verklaart ook waarom u minstens 20 minuten dient te wachten voordat u een geur kunt beoordelen.

 
Geurfamilies
 Zo herkent u uw geur:
 • Oosters: zware, donkere geuren zoals kaneel, kruidnagel en gember
 • Kruidig: frisse, groene buitengeuren zoals kamille, eik en mos
 • Bloemig: uitbundige, zoete geuren zoals roos, lelietjes van dalen en fresia Fruitig: zachte, lichte geuren zoals citroen, meloen en bosbessen
Heeft u een favoriete parfum, maar wilt u eens iets nieuws? Probeer dan een parfum uit dezelfde geurfamilie. Zeker weten, dat ook deze parfum perfect bij u past.
Ook als u nog niet weet welke geur het beste bij u past, dan kunt u kijken welke geurfamilie u het meeste aanspreekt.
 
 
Gebruikstips
 Handige gebruikstips:
 • Breng parfum vlak na het baden of douchen aan. Uw poriën zijn dan open en het parfum wordt goed door uw huid opgenomen.
 • Gebruik parfum op uw polsen, in het kuiltje van uw hals en holtes van uw ellebogen.
 • Na verloop van tijd kan uw neus gewend raken aan de geur van uw parfum. Door af en toe van parfum te wisselen, houdt u uw neus 'alert'.
 • Mix parfum niet met andere geuren. Pas dus op met geurige badolie, deodorants of crèmes.
 • Bewaar parfum koel en donker, omdat warmte en zonlicht de kleur en geur kunnen aantasten.
 
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het thema Parfum op Wikipedia.
 
 
Mijn  favoriete Parfum is in bij een gewone Parfumerie niet (meer) verkrijgbaar, waarom kan TopParfumerie deze wel leveren?
TopParfumerie heeft unieke samenwerkings-verbanden met de beste EU en USA importeurs en groothandels. Hierdoor zijn wij in staat u het grootste assortiment van originele merk-parfums van de EU aan te bieden!
 
Ons assortiment kent ook vele gediscontinueerde geuren. Onze partners reizen hiervoor de gehele wereld af en kopen volledige inventarissen van deze exclusieve geuren op.  Vervolgens worden ze opgeslagen in (luchtvochtigheids en temperatuur) geconditioneerde pakhuizen om de optimale kwaliteit te kunnen blijven garanderen.
 
Het assortiment van TopParfumerie wordt dagelijks gesynchroniseerd en geautomatiseerd bijgewerkt met de gegevens van alle vooraanstaande EU en USA importeurs en groothandels. Hierdoor is de kans dat wij u  “nee” moeten verkopen minimaal.
 
Koop dus uw lievelings geur zolang deze nog leverbaar is!
 


Kwaliteitswaarborg


Gratis verzendkosten

Bij uw bestelling
boven de € 100,- binnen Nederland en Belgie

parfum sale

de mooiste geuren
voor de beste prijzen!